Nyheter

Nyheter från Disneys filmvärld

R.I.P. Svante Thuresson

(den 13 maj 2021)
Nästan precis en vecka efter att jag senast såg "Lejonkungen" på svenska så avled våran egen Rafiki. Cry

Om jag inte misstar mig är han den svenska LK-röstskådis som medverkat i flest LK-sammanhang av alla. Vila i frid, kloke babian.

Disney återanställer James Gunn...

(den 18 mars 2019)
Precis när man trodde att ens tankar om Disney inte kunde bli lägre så går de och ger tillbaka regissör-jobbet till den perversa vänsterextremisten James Gunn.
Riktigt illa.

Hoppas publiken visar vad vi tycker om pedofil-sympatisörer och bojkottar den tredje delen av Gunns tjatiga CGI-orgie GOTG.

Måtte den bli en ännu större flopp än Solo.

Disney+

(den 10 februari 2019)
I år ska Disney släppa sin egen streamingtjänst och även fast de inte gått ut med mycket mer information än så, lär det bli något som konkurerar med Netflix och de andra befintliga tjänsterna. Filmer från Disney Animation, Pixar, Star Wars & Marvel (och tydligen National Geographic)  samlade under en och samma tjänst är ganska svårslaget. Jag undrar om de kommer släppa många av de befintliga filmerna till en början, eller om de kommer släppas efter hand för att hålla tjänsten uppdaterad. Vissa kanske bara finns tillgängliga en viss tid? När man ser tillbaka på hur de släppt sina filmer på DVD är det inte omöjligt att vissa filmer får vänta på sin tur i valvet. Kommer det finnas gamla serier och filmer som inte visats på bio? Vissa filmer kommer antagligen gå direkt till Disney+ och skippa bion helt. Läste dock att de stora filmerna kommer få sin tid på biograferna innan de släppt till streamingtjänsten. Jag hoppas också att de gör något mer än bara matar ut filmerna som de är och kanske släpper bonusmaterial på liknande sätt som jag har för mig iTunes gör? (Exklusivt för tjänsten).

Hittade en lista över serier och filmer som är planerade för Disney+:
 • Star Wars: The Clone Wars new season (exclusive to this service).
 • Marvel movies, starting with 2019's Captain Marvel.
 • Star Wars films, starting with 2019's Episode 9.
 • Pixar films, starting with 2019's Toy Story 4.
 • A live-action, big-budget Star Wars TV series called The Mandalorian, being developed by Jon Favreau.
 • A Star Wars Rogue One prequel TV series, starring Diego Luna.
 • A live-action Marvel series focused on Avengers character Loki, starring Tom Hiddleston. 
 • Possible Marvel series that could star Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), according to Variety.
 • Possible Marvel series that would team up Bucky Barnes (Sebastian Stan) and Sam Wilson aka Falcon (Anthony Mackie), according to Slashfilm.
 • An animated series based on Pixar's Monsters Inc.
 • A 10-episode series, Diary of a Female President, about a 12-year-old Cuban-American girl.
 • A documentary about Walt Disney Imagineering.
 • A Timmy Failure film directed by Spotlight's Tom McCarthy.
 • A live-action Lady and the Tramp remake.
 • The Sword in the Stone remake.
 • Noelle, a movie starring Anna Kendrick.
 • Togo, a sled dog movie starring Willem Defoe.
 • A Three Men and a Baby remake.
 • The Paper Magician film.
 • A Stargirl film.
 • A High School Musical series.
 • A possible Muppets series.
Är detta början på slutet av fysiska film-releaser? Kommer kvalitén på materialet hålla? Kommer ni skaffa tjänsten? För mig beror det på pris och utbud men det ser ju inte tråkigt ut.

Disneys köp av 20th Century Fox?

(den 28 januari 2018)
Jag har inte orkat sätta mig in i detta. Men vad kommer det att innebära för franchiser som X-Men och Deadpool?

Kommer Disney förstöra de likt de förstört Star Wars?

John Lasseter lämnar Pixar (#metoo)

(den 23 november 2017)
Lämnar och lämnar... han tar tjänstledigt i ett halvår. Clickbaitig titel va? Hehe

https://www.theguardian.com/film/2017/nov/21/john-lasseter-taking-leave-from-pixar-citing-missteps-and-unwanted-hugs

Jag läste på lite om "Coco" som nyligen haft premiär i USA och läste nånstans att amerikansk publik hotat med bojkott av filmen pga Lasseter. Hade inte hört nånting om detta innan men förstod ju direkt att... okej, nu är han ännu en maktmissbrukande Hollywoodpamp som tafsat och haft sig... tråkigt.  Har alltid haft enorm beundran och respekt för den här mannen. Jag hoppas att det varit tämligen oskyldiga "övertramp" det handlar om.

Tänkte iallafall det kunde vara intressant att diskutera hela #metoo-rörelsen här. Finns det några medlemmar som känner igen sig i att ha blivit utsatt? Jag har då det.

Nu kommer feministhatarna på forumet balla ur för att jag tar upp det. Jag är ingen feminazi. Jag avskyr Lady Dahmer och tycker Full Patte är pinsamt tråkigt. Men jag skulle titulera mig feminist, dock främst humanist. Nu har jag det sagt: varsågoda å spy över mig, pojkar.
 


Matthew stänger Walt Disney World

(den 10 oktober 2016)
Ja, i fredags hölls alltså samtliga parker i Walt Disney World, Florida, stängda, pga. orkanen Matthew. Detta är fjärde gången någonsin som Disney stänger sina parker. Första gången var 1999, då pga. orkanen Floyd. 

Dessutom har WDW hållit stängt ytterligare två gånger, även då med anledning av orkaner. Samt stängt ner och utrymt parkerna vid ett tillfälle, som en reaktion på flygattentatet mot World Trade Center, den 11 september 2001. 
 

The Art of Storytelling

(den 25 juni 2016)
På Nordiska Akvarellmuseet på Skärhamn pågår just nu en utställning på temat Disney, som går under namnet The Art of Storytelling. Utställningen inleddes i mars och pågår till och med 4:e september, därefter drar den vidare till Danmark.

Väldigt intressant utställning, som presenterar material från bl.a. Hercules, Fantasia, Make Mine Music, Snow White and the Seven Dwarfs, Robin Hood och The Little Mermaid, samt från kortfilmer som John Henry, The Brave Little Tailor, Donald's Better Self, Godess of the Spring, the Golden Touch (regisserad av Walt Disney själv) m.fl. 

Jag hörde talas om utställningen först i torsdags och besökte den själv idag. Först tog jag ett varv på egen hand, sen deltog jag i en guidad rundtur. Väldigt kunnig och trevlig guide, även om han givetvis inte hade tid att gå in så djupt på detaljer. 

Väldigt fina teckningar och målningar av bland andra Ollie Johnston, Frank Thomas, Milt Kahl, Bill Tytla, Andreas Deja, Gustaf Tenngren och Kay Nielsen. 

I butiken gick det att köpa en hel del böcker och andra Disney-prylar. Dessutom fanns en inbunden bok som presenterade merparten av utställningens innehåll. 

Besök den gärna om ni får möjlighet :)

http://akvarellmuseet.org/en/exhibition/disney-art-of-storytelling
 

Magnus "Tantor" Härenstam har avlidit!

(den 14 juni 2015)
Jag har en väldigt tragisk sak att berätta för alla Disney-fans. Magnus Härenstam avled igår, 73 år gammal, efter sviter av cancer. Cry

Han gjorde bland annat rösten till Tantor i Tarzan 1999, och många andra roller inom Disney.

Se länk: http://www.magicmovies.se/crew.asp?id=1954

Han var en otroligt bra skådespelare, och han kommer att bli ihågkommen.

Vila i frid!Unhappy

Skriv gärna några rader om ni vill.


Källa: http://www.expressen.se/noje/harenstams-sista-tid--vakade-over-honom/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article20962418.ab
 

Frozen - Teaser

(den 18 juni 2013)
Disney har släppt en Teaser trailer till deras kommande film Frozen. Frozen som tidigare gick under arbetstiteln The Snow Queen är löst baserad på H.C. Andersens saga med samma titel (Snödrottningen). Filmen regisseras av Chris Buck (Tarzan) och Jennifer Lee (som också står för manus). Frozen planeras ha premiär mot slutet av året (USA).


[TUBE]-WdC4DaYIeQ[/TUBE]
 

DuckTales-spel re-make

(den 23 mars 2013)
För er som ägde en NES-enhet och lirade DuckTales när ni var barn så är det nu dags att ge ifrån er ett glädjetjut. På den pågående PAX-mässan meddelade Capcom att de gör en re-make av kultspelet DuckTales för att släppas i sommar på Wii U, XBLA och PSN.

[TUBE]G6d1A2row6I[/TUBE]
 

Äldre nyheter

laddar stäng
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2024 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media