Ward Kimball
1914 - 2002

Ward föddes i Minneapolis, Minnesota den 4 mars 1914. Efter High School funderade Ward på att bli illustratör på någon veckotidning och tog därför in på Santa Barbara School of Art i Kalifornien. Men en dag fick ha se de tre små grisarna på en lokal biograf, detta resulterade i att han tog sin portfolio och begav sig iväg mot Hollywood. Han började jobba på Walt Disney Studios 1934, där han började jobba som inbetween artist, men blev senare animations assistent till Hamilton Luske. Hans första egna arbete som animatör var till Woodland Café från 1937.
Han var även med och animerade dvärgarna i Snövit och de sju dvärgarna. Ward arbetade speciellt på två scener, en där Dvärgarna sörplar i sig soppa och sjunger en sång, och en där dvärgarna bygger en säng åt den "döda" snövit. Dessvärre klipptes dessa scener bort från originalfilmen, men lite av hans arbete på filmen kom med. Under tiden som han jobbade på Snövit så träffade han en flicka från Paint & Ink avdelningen, Betty Lawyer. De gifte sig i augusti 1936 och höll ihop ända tills Wards bortgången 8 juli 2002.

Efter Snövit började Ward på nästa projekt som var Pinocchio där han fick uppdraget att designa Pinocchios samvete, Benjamin Syrsa. Ward kämpade ganska länge med Benjamin för att försöka tillfredställa Walt Disneys krav. Det slutade med en lite mindre syrsa-lik liten krabat som kom att bli Wards mest ihågkomna karaktär. Han var även med och arbetade på kråkorna i Dumbo. Han jobbade mycket med karikatyrer och gjorde en del karikatyrer så som Adolf Hitler i propagandakortfilmen "Education for Death". Han gjorde även en del karikatyrer av sig själv i bland annat The Nifty Nineties (1941) och Reason and Emotion (1943). Men de karikatyrer han gjort som nog de flesta har sett är från Tjuren Ferdinand, där scenen där Matadoren med följe, marscherar in på arenan är karikatyrer av bland andra Fred Moore och Hamilton Luske, själv är han den lilla killen som bär in svärdet. Det var även menat att matadoren skulle vara en karikatyr av Walt Disney.

Ward regisserade även två Oscar vinnande kortfilmer, "Toot, Whistle, Plunk and Boom" och "It's Tough to be a Bird". Ward räknas till den grupp av eldsjälar, som är känd som "Disney Nine old men". Dock hamnade Ward lite i skuggan av animatörerna Frank Thomas och Olli Johnston, men var inte sämre än dem för det.. Efter nära 40 år på studion, gick han i pension föra att syssla med sin passion för ånglok. Ward blev utnämnd till Disneylegend 1989.

Senast Ändrad: 10 oktober 2009 | Publicerad: 10 oktober 2009
Författare: Visa

Skådespelare

 1. Den Fredliga Draken (1941) - Som sig själv
     The Reluctant Dragon

Regi


Regissör
 1. Att vara fågel det är svårt det (1969)
     It's Tough to Be a Bird

Story


Manus/story
 1. Babes in Toyland (1961)
 2. Att vara fågel det är svårt det (1969)
     It's Tough to Be a Bird

Animation


Directing Animator
 1. Pank och fågelfri (1947)
     Fun and Fancy Free
 2. Melody Time (1948)
 3. The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)
 4. Askungen (1950)
     Cinderella
 5. Alice i Underlandet (1951)
     Alice in Wonderland
 6. Peter Pan (1953)

Animation director
 1. Pinocchio (1940)

Animatör
 1. Sköldpaddan och haren (1935)
     The Tortoise and the Hare
 2. Elmer elefant (1936)
     Elmer Elephant
 3. Tjuren Ferdinand (1938)
     Ferdinand the Bull
 4. Jan Långben idrottar (1942)
     How to Play Baseball
 5. Mary Poppins (1964)

Priser & Nomineringar

1970
Att vara fågel det är svårt det
prisHar vunnit Academy Award's Oscar för bästa animerade kortfilm.

*Gäller endast filmer som finns med på denna webbsida, och endast vissa yrkesgrupper.

laddar stäng
 

Dela med
Berätta för andra

Facebook Delicious Digg Twitter.png Stumbleupon Reddit Google bookmark Myspace
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2024 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media