Därför blir det ingen Roger Rabbit 2

Författare: Adrina | Kategori: Hur filmen kom till | Publicerad: den 18 augusti 2003 | Senast Uppdaterad: den 18 augusti 2003
Den enklaste anledningen till att Roger Rabbit inte får någon uppföljaren, är ekonomin. Den första filmen kosta otroligt mycket (rekordmycket) och innehöll 40 minuters animation, medan uppföljaren, Toon Platoon, beräknades att ha dubbelt så mycket. Den första filmen hade en budget på 50 miljoner dollar, och det var på 80-talet. Idag skulle Budgeten bli ofantligt hög.

 

Den mer komplicerade versionen är att Disney och Spielbergs Dreamworks inte har så god relation längre. Och eftersom Disney och Spielbergs Amblin, äger hälften var av rättigheterna till Roger Rabbit, så måste båda parterna godkänna att man t.ex. trycker en t-shirt med Roger Rabbit på eller om man gör en uppföljare. I slutet av 80-talet var både sidorna med på att göra den första kortfilmen om Roger Rabbit, Tummy Trouble. Disney var nu beredd att göra en hel serie om Roger Rabbit, men när den andra kortfilmen, Roller Coaster Rabbit, kom, startade alla problemen. Spielberg villa att man skulle visa kortfilm framför Amblins Imse vimse spindel (Arachnophobia), medan Disney villa ha den framför sin film Dick Trasy, och så blev det. Spelberg tyckte att han borde ha mer att säga till om när det gällde Roger Rabbit. Han väntade tills Disney hade en ny kortfilm på gång, och skrev till dom att han inte gillade den nya storyn till kortfilmen, och sa åt dem att lägga ner produktionen.

 

 "I don't like the story for the new short. Without my approval,
you can't go forward with this film. Shut down production."
 - Steven Spielberg -

 

Disney lade fram story på story, men ingen av dem fick Spielbergs godtjänande. Det gick två år innan han till slut godkände en ny kortfilm, Trail Mix-Up. Men det var också den enda han godkände. Han uppehöll även produktionen av en påtänkt uppföljare, Who Discovered Roger Rabbit, som skulle utspela sig innan Roger blev en filmstjärna..

 

Sherri Stoner and Deanna Oliver's version av Who Discovered Roger Rabbit var dock mycket omtyckt på Disney, och särskild omtyckt var den av Alan Menken som skrev på som verkställande producent och skrev 5 sånger till filmen. 1997 var Disney beredd att starta produktionen av uppföljaren. Men då hade Jeffrey Katzenberg lämnat Disney för tre år sedan och startat, tillsammans med Spielberg, Dreamworks SKG. Katzenbergs avsky till Disney och speciellt till Disneychefen Michael Eisner, fick Eisner att ana oråd för att Katzenberg skulle få Spielberg att sätta stopp för uppföljaren. Det sista Disney ville göra var att betala ut en fet check till Spielberg och Katzenberg, men det var precis vad Disney behövde göra. Eisner lurade dock Spielberg att låta för-produktionen fortsätta genom att anlita två, sedan länge, Amblin-anställda och Spielbergs vänner Frank Marshall och Kathleen Kennedy som producenter till filmen.

 

 Man försökte med ny teknik för att hålla animationskostnaderna nere. Animatören Eric Goldberg satte ihop ett nytt model sheet för Rodger så att han var lättare att teckna. Efter mycket noggrann uträktning, landade den uppskattade kostnaden för filmen på över 100 miljoner dollar. När Eisner fick höra detta satte han stopp för produktionen.
Sidvisningar: 685
Relaterade filmer: Vem satte dit Roger Rabbit (1988)
laddar stäng
 

Dela med
Berätta för andra

Facebook Delicious Digg Twitter.png Stumbleupon Reddit Google bookmark Myspace
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2021 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media