Nyheter

Nyheter från Disneys filmvärld

Disneys köp av 20th Century Fox?

(den 28 januari 2018)
Jag har inte orkat sätta mig in i detta. Men vad kommer det att innebära för franchiser som X-Men och Deadpool?

Kommer Disney förstöra de likt de förstört Star Wars?

John Lasseter lämnar Pixar (#metoo)

(den 23 november 2017)
Lämnar och lämnar... han tar tjänstledigt i ett halvår. Clickbaitig titel va? Hehe

https://www.theguardian.com/film/2017/nov/21/john-lasseter-taking-leave-from-pixar-citing-missteps-and-unwanted-hugs

Jag läste på lite om "Coco" som nyligen haft premiär i USA och läste nånstans att amerikansk publik hotat med bojkott av filmen pga Lasseter. Hade inte hört nånting om detta innan men förstod ju direkt att... okej, nu är han ännu en maktmissbrukande Hollywoodpamp som tafsat och haft sig... tråkigt.  Har alltid haft enorm beundran och respekt för den här mannen. Jag hoppas att det varit tämligen oskyldiga "övertramp" det handlar om.

Tänkte iallafall det kunde vara intressant att diskutera hela #metoo-rörelsen här. Finns det några medlemmar som känner igen sig i att ha blivit utsatt? Jag har då det.

Nu kommer feministhatarna på forumet balla ur för att jag tar upp det. Jag är ingen feminazi. Jag avskyr Lady Dahmer och tycker Full Patte är pinsamt tråkigt. Men jag skulle titulera mig feminist, dock främst humanist. Nu har jag det sagt: varsågoda å spy över mig, pojkar.
 

Matthew stänger Walt Disney World

(den 10 oktober 2016)
Ja, i fredags hölls alltså samtliga parker i Walt Disney World, Florida, stängda, pga. orkanen Matthew. Detta är fjärde gången någonsin som Disney stänger sina parker. Första gången var 1999, då pga. orkanen Floyd. 

Dessutom har WDW hållit stängt ytterligare två gånger, även då med anledning av orkaner. Samt stängt ner och utrymt parkerna vid ett tillfälle, som en reaktion på flygattentatet mot World Trade Center, den 11 september 2001. 
 

The Art of Storytelling

(den 25 juni 2016)
På Nordiska Akvarellmuseet på Skärhamn pågår just nu en utställning på temat Disney, som går under namnet The Art of Storytelling. Utställningen inleddes i mars och pågår till och med 4:e september, därefter drar den vidare till Danmark.

Väldigt intressant utställning, som presenterar material från bl.a. Hercules, Fantasia, Make Mine Music, Snow White and the Seven Dwarfs, Robin Hood och The Little Mermaid, samt från kortfilmer som John Henry, The Brave Little Tailor, Donald's Better Self, Godess of the Spring, the Golden Touch (regisserad av Walt Disney själv) m.fl. 

Jag hörde talas om utställningen först i torsdags och besökte den själv idag. Först tog jag ett varv på egen hand, sen deltog jag i en guidad rundtur. Väldigt kunnig och trevlig guide, även om han givetvis inte hade tid att gå in så djupt på detaljer. 

Väldigt fina teckningar och målningar av bland andra Ollie Johnston, Frank Thomas, Milt Kahl, Bill Tytla, Andreas Deja, Gustaf Tenngren och Kay Nielsen. 

I butiken gick det att köpa en hel del böcker och andra Disney-prylar. Dessutom fanns en inbunden bok som presenterade merparten av utställningens innehåll. 

Besök den gärna om ni får möjlighet :)

http://akvarellmuseet.org/en/exhibition/disney-art-of-storytelling
 

Magnus "Tantor" Härenstam har avlidit!

(den 14 juni 2015)
Jag har en väldigt tragisk sak att berätta för alla Disney-fans. Magnus Härenstam avled igår, 73 år gammal, efter sviter av cancer. Cry

Han gjorde bland annat rösten till Tantor i Tarzan 1999, och många andra roller inom Disney.

Se länk: http://www.magicmovies.se/crew.asp?id=1954

Han var en otroligt bra skådespelare, och han kommer att bli ihågkommen.

Vila i frid!Unhappy

Skriv gärna några rader om ni vill.


Källa: http://www.expressen.se/noje/harenstams-sista-tid--vakade-over-honom/

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article20962418.ab
 

Annons!

Frozen - Teaser

(den 18 juni 2013)
Disney har släppt en Teaser trailer till deras kommande film Frozen. Frozen som tidigare gick under arbetstiteln The Snow Queen är löst baserad på H.C. Andersens saga med samma titel (Snödrottningen). Filmen regisseras av Chris Buck (Tarzan) och Jennifer Lee (som också står för manus). Frozen planeras ha premiär mot slutet av året (USA).


[TUBE]-WdC4DaYIeQ[/TUBE]
 

DuckTales-spel re-make

(den 23 mars 2013)
För er som ägde en NES-enhet och lirade DuckTales när ni var barn så är det nu dags att ge ifrån er ett glädjetjut. På den pågående PAX-mässan meddelade Capcom att de gör en re-make av kultspelet DuckTales för att släppas i sommar på Wii U, XBLA och PSN.

[TUBE]G6d1A2row6I[/TUBE]
 

The Lone Ranger - Trailer

(den 12 december 2012)
Disneys har släppt en ny trailer till sin kommande film, The Lone Ranger, med Armie Hammer och Johnny Depp och regisserad av Gore Verbinski. Filmen beräknas ha premiär i sommar.

[TUBE]L9DDCKVrZfU[/TUBE]

www.youtube.com/watch?v=L9DDCKVrZfU
 

Disney köper Star Wars!

(den 30 oktober 2012)
Japp, det är sant! Disney har köpt Lucasfilm, och därmed rättigheterna till bland annat Star Wars och Indiana Jones.

https://thewaltdisneycompany.com/blog/disney-acquire-lucasfilm

Ett ganska så väntat beslut egentligen. Förmodligen hoppas Disney på att kunna använda sig av dessa båda fanchise i sina parker i än större utsträckning än tidigare, som ett svar på Universal Studious Harry Potter-park. Redan tidigare i år bekräftades det att Disney planerar att öppna en Star Wars-park i Paris. 
 

Blixten McQueen på Sverigeturné

(den 26 oktober 2012)
I slutet av oktober kommer Blixten McQueen på Sverigebesök. Den populära karaktären ingår i en skandinavisk turné inspirerad av Disney/Pixar-filmerna Bilar och Bilar 2 som Disney genomför i samarbete med lokala handlare i Sverige, Norge och Danmark. Målbilden med initiativet är att stötta varumärket Bilar och bjuda på en butiksupplevelse utöver det vanliga. I Sverige genomförs initiativet tillsammans med Coop Forum.

Blixten McQueen är en av de mest populära figurerna bland svenska barn i förskoleåldern. Mer än 840 000 personer har sett någon av filmerna på de svenska biograferna och 2011 blev Bilar 2 den mest sålda animerade DVD-filmen i Sverige. Varumärket Bilar var under samma år också Disneys största sett till antal licenstagare och omsättning inom konsumentproduktledet i Norden.*

Nu får familjer i Sverige chansen att se en av de mest populära Disney/Pixar-karaktärerna på riktigt när Bilar-turnén besöker Göteborg den 27 oktober och Stockholm den 2 och 3 november.

- Bilar fortsätter att vara ett av våra starkaste varumärken så det är jättekul att med hjälp av det kunna lägga en extra dimension till butiksupplevelsen tillsammans med Coop Forum. Det kommer bli fartfyllda event fulla av action – i typisk Blixten McQueen-stil, säger Veronica Lindholm, Marknadsdirektör, The Walt Disney Company Nordic.   

Förutom att träffa Blixten McQueen får besökarna till Coop Forum-butikerna också möjlighet att testa en rad olika aktiviteter inspirerade av karaktären. Bland annat kan man testköra radiostyrda bilar, den nya appen Bilar 2: World Grand Prix Läs och Kör och delta i en teckningstävling.

Bilar-turnén innefattar följande stopp i Sverige:
Göteborg – Coop Forum Backaplan
• Adress: Backavägen 2
• Tid: 27 oktober kl 10:00-20:00

Stockholm – Coop Forum Bromma
• Adress: Ulvsundavägen 189
• Tid: 2 november kl 10:00-20:00
          3 november kl 10:00-20:00* TWDC EMEA Kids Tracker FY12Q3/Q4


Källa: The Walt Disney Company Nordic
 

Äldre nyheter

Annons!

laddar stäng
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2019 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media