Magic Movies Hemsida
  FAQ FAQ  Sök på forumet   Registrera Registrera  Logga in Logga in

Kejsarens nya skola

 Svara Svara Sida  <123
Författare
 Betyg: Toppbetyg: 1 Röster, Medel 5,00  Tråd Sök Tråd Sök  trådinställningar trådinställningar
LeChuck. View Drop Down
Clean-up Artist
Clean-up Artist
Avatar

Medlem sedan: 01-augusti-2011
var: Tri-Island Area
Status: Offline
Poäng: 220
inläggsval inläggsval   Citera LeChuck. Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 28-januari-2012 vid 19:03

"Långbens Galna Gäng" är en klassiker men humorn går inte att jämföra med den i "Kuzco". I "Långben" består humorn till 90% av slapstick medan humorn i "Kuzco" till 90% består av sylvass dialog. Rent humormässigt föredrar jag Kuzco. Men jag vill ogärna jämföra två så pass olika komedi-serier. Instämmer till 100% om Kim Crapible.

Till toppen
sekai View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 28-januari-2012
Status: Offline
Poäng: 4
inläggsval inläggsval   Citera sekai Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 29-januari-2012 vid 12:39
Postad av LeChuck. LeChuck. skrev:

"Långbens Galna Gäng" är en klassiker men humorn går inte att jämföra med den i "Kuzco". I "Långben" består humorn till 90% av slapstick medan humorn i "Kuzco" till 90% består av sylvass dialog. Rent humormässigt föredrar jag Kuzco. Men jag vill ogärna jämföra två så pass olika komedi-serier. Instämmer till 100% om Kim Crapible.


Jo, det har du rätt i. Tänkte inte så långt.
"Kim Crapible"! Ha ha. Väldigt passande. Clap
Till toppen
Zernabog View Drop Down
Springschas
Springschas


Medlem sedan: 15-juli-2010
Status: Offline
Poäng: 35
inläggsval inläggsval   Citera Zernabog Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 06-december-2012 vid 17:56

Personligen tycker jag att serien har sina bra stunder. Men jag måste säga att jag, för det mesta, avskyr Kuzco och hans beteende. Han verkar vara enormt egoistiskt med väldigt lite drag av sympati. (Ja, en figur kan vara lite egoistisk och sympatisk på samma gång. Jag tänker bland annat på superhjälten Guy Gardner.) Och än värre är att han verkar ha glömt allt han lärde sig om omtänksamhet i den första filmen, endast för att hålla uppe status quo. (Han fick alltså lida som en lama helt i onödan?)

Detta slags beteende påminner mig om ett avsnitt av Duck Dodgers (en serie från konkurrenten Warner). Titelfiguren (egentligen spelar Daffy Anka titelfiguren) och hans ärkefiende Mars-Marvin är strandade på en öde ö. Båda håller på att dö av utmattning. Mars-Marvin säger då att Dodgers är den vän han haft. Dodgers skrattar, kallar honom för en loser, och säger att han själv har haft många vänner (säkert en lögn). Mars-Marvin gråter.

Notera förresten att jag sa "för det mesta". Åtminstone i vissa avsnitt är han outhärdligt egoistisk och ohyfsad, men jag har sett långt ifrån alla avsnitt, och i några avsnitt är han rentav riktigt snäll.

Förresten, på vilket sätt är "Långbens Galna Gäng" en klassiker? Beror det på att den år så gammal att den är äldre än mig?

Till toppen
Butters View Drop Down
Nykomling
Nykomling


Medlem sedan: 08-december-2012
var: South Park
Status: Offline
Poäng: 3
inläggsval inläggsval   Citera Butters Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 08-december-2012 vid 02:19
"Personligen tycker jag att serien har sina bra stunder."

Den har defintivt fler bra stunder än dåliga. Kan inte komma på ett enda avsnitt som har varit genuint dåligt.


"Men jag måste säga att jag, för det mesta, avskyr Kuzco och hans beteende. Han verkar vara enormt egoistiskt med väldigt lite drag av sympati."

Hela poängen med honom och humorn kring honom är att han är det största egot på planeten. Ofta visar han att faktiskt bryr sig mer än han vill ge sken av.

" (Ja, en figur kan vara lite egoistisk och sympatisk på samma gång. Jag tänker bland annat på superhjälten Guy Gardner.)"
Guy Gardner är knappast mer sympatisk än Kuzco! Kuzco brukar inte våld för sitt höga nöjes skull. Och även om han är ytlig så är han inte ett slemmigt pervo som Gardner som tar med Ice på Porr-bio på första dejten.


"Och än värre är att han verkar ha glömt allt han lärde sig om omtänksamhet i den första filmen, endast för att hålla uppe status quo. (Han fick alltså lida som en lama helt i onödan?)"

Fel, han fick lära sig EN läxa i första filmen. Han har massor kvar att lära om etik och moral när serien tar sin början. Han skulle aldrig jämna en familjs hus med marken för att bygga ett sommarställe, längre.

För övrigt är den enda förebild han haft under sin uppväxt, Yzma... Det är ett under att han är så pass sympatisk som han faktiskt ändå är.


"Detta slags beteende påminner mig om ett avsnitt av Duck Dodgers (en serie från konkurrenten Warner). Titelfiguren (egentligen spelar Daffy Anka titelfiguren) och hans ärkefiende Mars-Marvin är strandade på en öde ö. Båda håller på att dö av utmattning. Mars-Marvin säger då att Dodgers är den vän han haft. Dodgers skrattar, kallar honom för en loser, och säger att han själv har haft många vänner (säkert en lögn). Mars-Marvin gråter."

Fattar inte att du plockar ut just det avsnittet ur Duck Dodgers. Det är ju ändå ett av de mildare exemplen på hur DD i regel uppför sig och Kuzco kommer aldrig i närheten av DD i svineri.

Det ska sägas att Duck Dodgers också är skitkul.


"Notera förresten att jag sa "för det mesta". Åtminstone i vissa avsnitt är han outhärdligt egoistisk och ohyfsad, men jag har sett långt ifrån alla avsnitt, och i några avsnitt är han rentav riktigt snäll."

Outhärdligt egoistisk??? Jag är nyfiken på vad du har för åsikter om den älskvärde Edmund Blackadder.

"Förresten, på vilket sätt är "Långbens Galna Gäng" en klassiker? Beror det på att den år så gammal att den är äldre än mig?"

Nej, det beror på att den är en i den ganska långa raden av klockrena serier som Disney krämade ur sig i strid ström under större delen av 90-talet innan the shit hit the fan och guldkorn som "Kejsarens Nya Skola" blev allt sällsyntare för att sedan dö ut helt.
Till toppen
Zernabog View Drop Down
Springschas
Springschas


Medlem sedan: 15-juli-2010
Status: Offline
Poäng: 35
inläggsval inläggsval   Citera Zernabog Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 04-maj-2013 vid 14:45

Okej, det kanske är ganska dumt att gå tillbaka och skriva så här sent, för att svara på något jag skrev förra året, men. Jag erkänner att. Jag erkänner givetvis att Guy Gardner inte var det bästa exemplet på en "sympatisk skitstövel". (Kanske jag borde ha nämnt Booster Gold istället. Eller kanske till och med Bart Simpson. Eller ingen alls.)

Dock måsta jag ändå anmärka att Kuzco till viss del hindrar mig från att njuta mer av serien. Jag kan ibland finna humor som bygger på grymhet eller lidande tragisk snarare än underhållande. (Det är därför jag hatar America's Funniest Home Videos). I'm sorry, men sådan är jag och mina åsikter. Dessutom borde borde vara lite mer fokus på bikaraktärena.

Jag har känt för att försvara mina åsikter men behövs inte. Det finns så mycket jag kan säga om vad som är fel serien, men som jag själv inte är så bra på att säga. Istället hänvisar jag till hemsidan TV Tropes (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HomePage), och följande artiklar från deras sida.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AesopAmnesia

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DudeNotFunny

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Flanderization

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Jerkass

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/StatusQuoIsGod

Tänk förresten inte på det faktum att jag länkar väldigt många länkar i mitt inlägg.

Förresten är det väldigt lätt att en ens syn av gårdagens upplevelser förändras till det bättre med hjälp av nostalgi, dock inte alltid. För övrigt anser jag att Kim Possible inte är en dålig tv-serie. Blackadder har jag tyvärr inte sett så många avsnitt av, jag får kolla upp det mer (brittisk humor gillas av mig).Ändrad av Zernabog - 04-maj-2013 vid 14:50
Till toppen
Patch View Drop Down
Storybordartist
Storybordartist
Avatar

Medlem sedan: 20-april-2011
Status: Offline
Poäng: 99
inläggsval inläggsval   Citera Patch Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 15-maj-2013 vid 23:13
"Okej, det kanske är ganska dumt att gå tillbaka och skriva så här sent, för att svara på något jag skrev förra året"

Bättre sent än aldrig. Har ju bara gått något halvår.
"Kanske jag borde ha nämnt Booster Gold istället. Eller kanske till och med Bart Simpson."

Hellre Booster än Bart i alla fall. Bart är en psykotisk skitunge som plågar djur.

"Jag kan ibland finna humor som bygger på grymhet eller lidande tragisk snarare än underhållande."

Beror på vad man menar med "grymhet" och "lidande", tycker inte det stämmer in på Kuzco ett dugg.
 
"(Det är därför jag hatar America's Funniest Home Videos)."

Jaså? Själv hatar jag serien för att den är patetisk och tråkig. Har inte någonting med att den skulle vara  grym att göra. Ta hellre Idol eller Let's Dance som exempel på osympatisk TV-"underhållning".

"Dessutom borde borde vara lite mer fokus på bikaraktärena."

Har du sett ett enda avsnitt från Säsong 2?

"Förresten är det väldigt lätt att en ens syn av gårdagens upplevelser förändras till det bättre med hjälp av nostalgi, dock inte alltid."

Stämmer att det kan vara så, men i fallet om Disney-serier under en stor del av 90-talet så är nostalgi bara en skön bonus.

"För övrigt anser jag att Kim Possible inte är en dålig tv-serie."

Det kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.

"Blackadder har jag tyvärr inte sett så många avsnitt av, jag får kolla upp det mer"
 
Det tycker jag. Men jag har svårt att tro att du skulle uppskatta den geniala serien då den är allt annat än PK.
 
(brittisk humor gillas av mig).

Något jag finner överraskande. Trodde du var mer av en Belieber.
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 04-oktober-2017 vid 12:40
Nu, tio år senare, kunde de väl göra en Säsong 3/Ny serie.

Yzma kan ju ha dött av ålder och serien kan ha en ny skurk, som Kronk kan jobba för.

Finns många möjligheter till att spinna vidare på denna hysteriska serie.
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 14-december-2017 vid 08:17
Snart dags för årets kollning av det fantastiska avsnittet "A Giftmas Story"!
Till toppen
Änglahund View Drop Down
Springschas
Springschas


Medlem sedan: 05-april-2017
Status: Offline
Poäng: 7
inläggsval inläggsval   Citera Änglahund Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 14-april-2019 vid 20:28
Saknar den här serien. Väldigt kul och mysig att börja dagen med innan man skulle åka till plugget.
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 22-april-2019 vid 21:01
Postad av Änglahund Änglahund skrev:

Saknar den här serien. Väldigt kul och mysig att börja dagen med innan man skulle åka till plugget.


Yes! Jag och brorsan brukade se ett avsnitt till frukost och sedan ett på kvällen.
Verkligen i slutet av Toon Disneys livscykel.
Till toppen
GuybrushUMThreepwood View Drop Down
Storybordartist
Storybordartist
Avatar

Medlem sedan: 01-maj-2021
var: Tri-Island Area
Status: Offline
Poäng: 50
inläggsval inläggsval   Citera GuybrushUMThreepwood Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 09-november-2021 vid 19:31
Postad av Zernabog Zernabog skrev:

Okej, det kanske är ganska dumt att gå tillbaka och skriva så här sent, för att svara på något jag skrev förra året, men. Jag erkänner att. Jag erkänner givetvis att Guy Gardner inte var det bästa exemplet på en "sympatisk skitstövel". (Kanske jag borde ha nämnt Booster Gold istället. Eller kanske till och med Bart Simpson. Eller ingen alls.)

Dock måsta jag ändå anmärka att Kuzco till viss del hindrar mig från att njuta mer av serien. Jag kan ibland finna humor som bygger på grymhet eller lidande tragisk snarare än underhållande. (Det är därför jag hatar America's Funniest Home Videos). I'm sorry, men sådan är jag och mina åsikter. Dessutom borde borde vara lite mer fokus på bikaraktärena.

Jag har känt för att försvara mina åsikter men behövs inte. Det finns så mycket jag kan säga om vad som är fel serien, men som jag själv inte är så bra på att säga. Istället hänvisar jag till hemsidan TV Tropes (http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HomePage), och följande artiklar från deras sida.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AesopAmnesia

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DudeNotFunny

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Flanderization

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Jerkass

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/StatusQuoIsGod

Tänk förresten inte på det faktum att jag länkar väldigt många länkar i mitt inlägg.

Förresten är det väldigt lätt att en ens syn av gårdagens upplevelser förändras till det bättre med hjälp av nostalgi, dock inte alltid. För övrigt anser jag att Kim Possible inte är en dålig tv-serie. Blackadder har jag tyvärr inte sett så många avsnitt av, jag får kolla upp det mer (brittisk humor gillas av mig).Hade nästan glömt bort en av de mest politiskt korrekta användarna i sidans historia...!
Till toppen
Zernabog View Drop Down
Springschas
Springschas


Medlem sedan: 15-juli-2010
Status: Offline
Poäng: 35
inläggsval inläggsval   Citera Zernabog Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 08-april-2024 vid 20:10
Jag försökte förklara varför jag inte gillade serien. Du får det att låta som en dålig sak.
Till toppen
OliviaBelle View Drop Down
Clean-up Artist
Clean-up Artist
Avatar

Medlem sedan: 05-januari-2017
Status: Offline
Poäng: 263
inläggsval inläggsval   Citera OliviaBelle Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 10-april-2024 vid 23:25
Postad av Zernabog Zernabog skrev:

Jag försökte förklara varför jag inte gillade serien. Du får det att låta som en dålig sak.


Välkommen tillbaka, Zernabog! Dina synpunkter uppskattas, hoppas vi kan få igång lite diskussion på forumet så som det var på dess glansdagar Smile
Till toppen
 Svara Svara Sida  <123
  Dela med...   

Forum meny Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.
laddar stäng
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2024 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media