Därför blev Pocahontas som den blev

Författare: Adrina | Kategori: Hur filmen kom till | Publicerad: den 1 juli 2003 | Senast Uppdaterad: den 1 juli 2003
Från början var det menat att Pocahontas skulle bli en liten rolig film. Man hade redan bestämt sig för att Pocahontas skulle vara en 12 årig flicka som blir kär i en 15 årig engelsk nybyggare.
Men Jeffrey Katzenberg ville gärna se att en Disneyfilm vann det pris som skönheten och Odjuret blev nominerad till 1992, nämligen Academy Awards Oscar för bästa film. Jeffrey tittade tillbaka på Academy Awards historia och noterade att Oscar för bästa film ofta gavs till filmer som var stora och seriösa med romantiska scener. Då både Aladdin och Lejonkungen kommit för långt i produktionen för att man skulle kunna göra omfattande ändringar så blev det Pocahontas som skulle formas till en garanterad vinnare av den mest åtråvärda Oscars.

 

Man började med att ändra åldern på Pocahontas och John Smith. Pocahontas fick en ålder av 18 år och blev en spirituell ung kvinna med mycket djupa tankar med stor kontakt med naturen, men även lekfull. John Smith ändrades från en 15 årig nybyggare till en 25 årig äventyrare. När det gällde utformningen av filmens karaktärer och landskap rådfrågade animatörerna och tecknarna experter på området och gjorde även ibland studiebesök för att nå önskat resultat.

 

 För att filmen skulle bli mer ”vuxen” var man tvungen att klippa bort Pocahontas gulliga små skogs djur. Den första att få på fingrarna var Redfeather, som var en talande kalkon. Det började med att Redfeathers röst (John Candy) blev bortagen för att kalkonen skulle bli mer verklighetstrogen. Det var meningen att Redfeather skulle stå för den komiska delen av filmen. Men en talande kalkon passade inte in i Jeffreys ”Oscar”-version av Pocahontas. Redfeather blev i stället ersatt med tvättbjörnen Meeko som inte hade någon talförmåga och den ganska tysta kolibrin Flit.

 

Jeffreys Oscarversion av Pocahontas slutade med att filmen blev en alldeles för seriös film för barn och för lättviktig för en vuxen. Det blev en film som menade väl, istället för att underhålla
Sidvisningar: 2278
laddar stäng
 

Dela med
Berätta för andra

Facebook Delicious Digg Twitter.png Stumbleupon Reddit Google bookmark Myspace
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2023 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media