Tingeling och älvornas hemlighet

Författare: Adrina | Kategori: | Publicerad: den 17 september 2010 | Senast Uppdaterad: den 17 september 2010

Så var det då dags för Tingelings tredje äventyr och denna gång får vi följa med henne och några av de andra älvorna till den Engelska landsbygden, inte alls långt från London. Den största skillnaden mellan denna film och de två föregående är just att vi här befinner oss inte i landet Ingenstans längre. Detta äventyr tar sig plats i människornas värld i stort sätt helt och hållet. Här får Tingeling ännu mer småkrafs att meka med. Jag har alltid fascinerats av fantasifullheten att låta en liten person/pyssling använda människors vardagliga tingest till redskap. Allt från Nils Karlsson pyssling till Älskling jag krympte barnen. Att se vår egen värld från en grodperspektiv ger en viss insikt och kittlar fantasins smaklökar.

TingelingTingeling är som alltid väldigt charmerande och hennes charader med Lizzy, i strävan att göra sig förstådd, gör det hela ännu mer charmerande, för att inte tala om den engelska atmosfären. Det är en klassisk far och dotter berättelse där fadern är allt för upptagen att ta notis av sin älskade lilla dotter trots att dottern försöker få sin fars uppmärksamhet så gott hon kan. Handlingen tar lång tid på sig att få upp farten men mot filmens andra hälft böjar den få upp en fart men lyckas sällan hålla uppe spänningen, även om den har en hetsigt jakt längs Londons gator.

Scenografin är som vanligt underbart vacker och animationen flyter på fint. Och , tyvärr, som vanligt så är musiken lika fjäderlätt som en älva och sätter sig inte riktigt på minnet. Nu är dock dessa filmer långt från de musikalfilmer som Disney's filmer var under 90-talet så det kanske inte gör så mycket. Men å andra sidan kanske det är det den behöver, nånting som får fart på handlingen och för handlingen framåt. För även om Tingelings tid med Lizzie i början är gulligt men inte alls så sockersöt som den kunde ha varit (som tur är) så känns det lite som om handlingen drar fötterna efter sig. Men som sagt, i filmens andra hälft blir det bra mycket mer fart på. I slutändan så tycker jag ändå att filmen håller måttet som en lättare familjefilm som man kan plocka fram en regnig dag. Kanske inte den starkaste av Tingeling-filmerna men gillade man de tidigare filmerna så kommer man nog att uppskatta denna film också.

.

 

Adrinas betyg
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sidvisningar: 735
Relaterade filmer: Tingeling och älvornas hemlighet (2010)
laddar stäng
 

Dela med
Berätta för andra

Facebook Delicious Digg Twitter.png Stumbleupon Reddit Google bookmark Myspace
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2022 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media