Skriv ut sida | Close Window

Önska artist/låtskrivare till Disneyfilm!

Utskriven från: Magic Movies
Kategori: Övrigt
Forumnamn: Övrigt Disney
Forum beskrivning: Övriga diskussioner om Disney (i filmsammanhang) som inte passar i de andra forumen, så som spel, musik (allmänt) m.m. Inte Serier (KA:CO, KAP m.m.)
URL: http://www.magicmovies.se/disneyssion/forum_posts.asp?TID=2117
Utskriftsdatum: 09-december-2018 vid 20:27
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Tråd: Önska artist/låtskrivare till Disneyfilm!
Postad av: OliviaBelle
Ämne: Önska artist/låtskrivare till Disneyfilm!
Postningsdatum: 23-november-2017 vid 17:28
Elton John var första stora artisten att göra det. Phil Collins hakade på. Randy Newman om man räknar Pixar. Sting hoppades väl på att han skulle få tillhöra det gänget också med "Kejsarens Nya Stil".

Vi diskuterade om Enya i en annan tråd hur lämpad hon skulle vara för detta. Jag snackar om artister av den kategorin, snarare än en Alan Menken exempelvis.

Vilka skulle ni önska fick göra eller borde fått gjort musik och/eller sånger till en Disneyproduktion?
Och vilken film skulle det kunna handla om? Både redan existerande eller något fiktivt?

Låt fantasin flöda nu!


Svar:
Postad av: Trubaduren
Postningsdatum: 16-december-2017 vid 23:52
Jag skulle inte jämföra Randy Newman med artister som Phil Collins och Elton John. Visst har han även skrivit "vanlig" musik, men mer än något annat har han ändå ägnat sig åt just filmmusik. Så jag upplever inte riktigt att dessa tre är jämförbara med varandra.

Med det sagt så är jag inget fan av att popartister skriver musik till animerade filmer. Det funkade med Elton John i Lejonkungen, men det ser jag mer som undantaget som bekräftar regeln. Dessutom skrevs texterna av Tim Rice, vilket jag tror bidrog en hel del till att det blev så bra som det faktiskt blev. Han har trots allt gedigna erfarenheter av just musikaler och musikal-låtar. 

I fallet Phil Collins så anser jag, trots att jag gillar musiken i sig, att det var ett urbota korkat beslut av Disney att låta honom stå för låtarna i Tarzan och Björnbröder. Som sagt, underbar musik och underbara texter, men min åsikt är att de inte alls passade ihop med filmerna för vilka de skrevs. Se gärna youtube-videos med the Nostalgia Critic där han ger sin syn på saken Han beskriver det hela klockrent.

Även Frozen lider av samma problematik. De flesta av låtarna funkar. Man kan tycka att de är bra eller dåliga, men de passar. De följer mallen för hur låtar i en Disney-film bör vara. De för handlingen framåt och känns inte helt omotiverade. "Let it Go" däremot är en annan femma. Den känns helt enkelt som en pretentiös och värdelös poplåt som passar bättre på radio än i en animerad Disney-film. Samma sak med flera av låtarna i Moana. Också typiska poplåtar, istället för klassiska musikal-låtar som förmedlar karaktärernas känslor och driver på handlingen ("You're Welcome" är ett uppskattat undantag).

Denna "nya typ" av Disney-musik är en av de främsta anledningarna till att jag inte har uppskattat de senaste årens Disney-filmer. Zootopia, Wreck-It-Ralph och Big Hero 6 undantagna, eftersom de inte är några musikaler. Den sista "klassiska" Disney-musikalen som jag verkligen uppskattade var Tangled. Musiken är dock långt ifrån det enda problemet med filmer som Frozen och Moana. 


-------------
"Blathering blatherskite!"Postad av: OliviaBelle
Postningsdatum: 17-december-2017 vid 20:19
aha ok


Postad av: 102dalmatiner
Postningsdatum: 25-december-2017 vid 00:15
Collins sånger till åtminstone "Tarzan" passade perfekt till den ton som filmen höll.
"Stranger Like Me" är filmens höjdpunkt.

The Nostalgia Critic är så äckligt överskattad.

Så trött på att folk tipsar om den pretentiösa fjanten.


Postad av: OliviaBelle
Postningsdatum: 01-januari-2018 vid 20:04
Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

Collins sånger till åtminstone "Tarzan" passade perfekt till den ton som filmen höll.
"Stranger Like Me" är filmens höjdpunkt.

The Nostalgia Critic är så äckligt överskattad.

Så trött på att folk tipsar om den pretentiösa fjanten.


Instämmer på varje punkt Thumbs Up


Postad av: Trubaduren
Postningsdatum: 06-januari-2018 vid 22:06
Postad av 102dalmatiner 102dalmatiner skrev:

Collins sånger till åtminstone "Tarzan" passade perfekt till den ton som filmen höll.
"Stranger Like Me" är filmens höjdpunkt.

The Nostalgia Critic är så äckligt överskattad.

Så trött på att folk tipsar om den pretentiösa fjanten.

Handlar nog mer om att du är trött på att någon inte tycker som dig. 
 

Pretentiös hade han varit om det hade varit så att han faktiskt tog sig själv på allvar, vilket han inte gör. Anledningen till att jag "tipsar om" honom i det här sammanhanget, beror på att han sätter ord på just hur jag känner angående musiken i den här filmen och hur den används. Därmed slipper jag att i detalj gå in på exakt varför jag ogillar pop-musik i animerade Disneyfilmer. Men lika ofta som jag håller med honom i hans åsikter, lika ofta håller jag inte med alls. Jag ser honom inte på något sätt som någon auktoritet när det gäller film.

Jag gillar att lyssna till/läsa recensioner, oavsett om jag instämmer i det som sägs/skrivs eller ej. Oftast har recensenten i fråga, vem det än må vara, någon poäng, oftast flera. Men jag är väl medveten om din oförmåga att acceptera åsikter och uppfattningar som avviker från dina egna, så jag är inte förvånad att du vänder dig emot någon som kanske inte delar din upplevelse av PotC - eller vad det nu är för film/filmer han har haft mage nog att kritisera på något sätt. Kanske har han inte hyllat Tim Burton tillräckligt mycket, eller så är du helt enkelt avundsjuk på det faktum att han faktiskt har en ansenlig mängd tittare. 


-------------
"Blathering blatherskite!"
Skriv ut sida | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk