Magic Movies Hemsida
  FAQ FAQ  Sök på forumet   Registrera Registrera  Logga in Logga in

Raya och den sista draken (2021)

 Svara Svara
Författare
 Betyg: Toppbetyg: 1 Röster, Medel 1,00  Tråd Sök Tråd Sök  trådinställningar trådinställningar
OliviaBelle View Drop Down
Clean-up Artist
Clean-up Artist
Avatar

Medlem sedan: 05-januari-2017
Status: Offline
Poäng: 258
inläggsval inläggsval   Citera OliviaBelle Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Tråd: Raya och den sista draken (2021)
    Postad: 16-mars-2021 vid 13:08
Såg nyligen Disneys senaste verk som enligt väldigt många kritiker skulle vara väldigt bra men jag måste säga att jag inte var imponerad.

Till att börja med är jag väldigt trött på denna "trope" som används i många animerade filmer på senare tid och det är när historiens inleds med en "recap" av vad som har hänt huvudkaraktärens "folk"/"värld", nån ondska som besegrats eller liknande, en legend som återberättas för att kontextualisera intrigen. Första exemplet jag kommer på som har detta utöver "Raya" är "Moana" men jag är övertygad om att det finns fler (både Disney och icke-Disney).

Jag tycker bara det är lite fuskigt filmskapande, ett trött grepp som känns sprunget ur lathet. Show don't tell, I guess.

Och det andra som drar ner den här filmen för mig är den cringe:iga humorn. Bl.a den här där en karaktär säger något som inte landar och den förklarar "skämtet" eller vad den ville ha sagt och så blir det "awkward" och så säger nån "anyways..." och så fortsätter scenen. *suck*

Och det tredje är animationen av huvudkaraktärerna. Jag tycker de senaste av Disneys karaktärer som är människor ser likadana ut, oavsett ursprung, det är så generisk design på alla ansikten och slätstruket. Stora ögon och spetsiga näsor och samma leenden.

I övrigt var den tjusigt animerad, Awkwafina är ett fantastiskt röstval till Sisu (minus den cringe-iga humorn) men i slutändan så var inte storyn särskilt gripande och filmen är en medelmåttig Disneyfilm. Tyvärr ingen framtida klassiker.

Har inte sett den med svensk dubbning och lär nog inte göra det heller för jag kan inte sitta och höra Ellen Bergström i 90 minuter. Har så otroligt svårt för henne.
Till toppen
R0NN0 View Drop Down
Nykomling.
Nykomling.
Avatar

Medlem sedan: 10-april-2021
Status: Offline
Poäng: 52
inläggsval inläggsval   Citera R0NN0 Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 01-maj-2021 vid 19:12
Postad av OliviaBelle OliviaBelle skrev:

för jag kan inte sitta och höra Ellen Bergström i 90 minuter. Har så otroligt svårt för henne.

DeadDeadDeadDeadDead
Till toppen
Disneyfantast View Drop Down
Inbetweener
Inbetweener
Avatar

Medlem sedan: 27-augusti-2006
var: Sweden
Status: Offline
Poäng: 164
inläggsval inläggsval   Citera Disneyfantast Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 16-augusti-2022 vid 12:45
Jag gillade filmen faktiskt. Kanske inte Disneys bästa men helt klart inte bland deras mindre bra heller. Den är charmig och draken är en karaktär som man inte kan låta bli att tycka om. En vackert skapad filmen med hjärtat på rätta stället.
MVH
   //Håkan
Till toppen
 Svara Svara
  Dela med...   

Forum meny Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.
laddar stäng
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2022 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media