Magic Movies Hemsida
  FAQ FAQ  Sök på forumet   Registrera Registrera  Logga in Logga in

Alice in Wonderland

 Svara Svara
Författare
  Tråd Sök Tråd Sök  trådinställningar trådinställningar
101dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2006
Status: Offline
Poäng: 51
inläggsval inläggsval   Citera 101dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Tråd: Alice in Wonderland
    Postad: 26-mars-2010 vid 16:03
Det var ta mig pörskan på tiden! Köp inte från spelbutiken.se om ni inte är beredda på att vänta på varan. Jag beställde spelet på filmens premiärdag och fick det idag, tre veckor och två dagar senare!

Men nu så har jag det i min hand! Får se när jag har tid att börja lira det, men jag kommer nog inte kunna hålla mig ifrån att slita bort plasten särskilt länge i vilket fall som.

 

Till toppen
Jack-Sparrow View Drop Down
Storybordartist
Storybordartist

Omogen pirate Wannabe

Medlem sedan: 04-september-2009
var: Cook Islands
Status: Offline
Poäng: 76
inläggsval inläggsval   Citera Jack-Sparrow Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 03-juni-2010 vid 15:14
Yarrrgh! Personligen så spelar jag DS-versionen för tillfället. Jag vill kalla det ett lysande pussel-plattform-action-spel! Jag gillar stilen den är gjord i, som en taskig bilderbok från 80-talet. Savvy?


Ändrad av Jack-Sparrow - 03-juni-2010 vid 15:15
Till toppen
Jack-Sparrow View Drop Down
Storybordartist
Storybordartist

Omogen pirate Wannabe

Medlem sedan: 04-september-2009
var: Cook Islands
Status: Offline
Poäng: 76
inläggsval inläggsval   Citera Jack-Sparrow Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 04-juni-2010 vid 23:07

Harrr! Klarade spelet för en halvtimme sedan. Det var lysande. Inte som återberättande av filmens handling utan som ett spel som helt står på egna ben. Den är ju som kartongens framsida säger bara "inspired by the Tim Burton film", så att de har tagit sig stora friheter är ju inget konstigt. Är det ingen mer här som spelet "Alice", inte ens Wii-versionen (som jag tänker börja med inom kort)?Ändrad av Jack-Sparrow - 04-juni-2010 vid 23:08
Till toppen
Tarrant__Hightopp View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 09-juni-2010
var: Underland
Status: Offline
Poäng: 5
inläggsval inläggsval   Citera Tarrant__Hightopp Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 09-juni-2010 vid 11:35

Åjo! Wii-spelet har spelats varmt i min tekanna, förlåt i mitt hem! Det är dock inte lätt att styra spelet med en tekopp i ena handen och en marmeladsmörgås i den andra.

Spelet är som filmen, Wonderfull!! Ha! Grafiken är utsökt som te med honung i och miljöerna man vill dyka in i genom bioduken går att fördjupa sig i ytterligare i det här frabjous underbara spelet.
Jag hoppas innerligt på en en uppföljare!
Till toppen
Tarrant__Hightopp View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 09-juni-2010
var: Underland
Status: Offline
Poäng: 5
inläggsval inläggsval   Citera Tarrant__Hightopp Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 26-juli-2010 vid 21:33
Oooh! Kan inte motså att berätta att uppföljaren till American McGee's Alice, Alice: Madness Returns (som det numera kallas) har fått en del frabjous TEAser-bilder! Njuut...

Till toppen
LeChuck. View Drop Down
Clean-up Artist
Clean-up Artist
Avatar

Medlem sedan: 01-augusti-2011
var: Tri-Island Area
Status: Offline
Poäng: 220
inläggsval inläggsval   Citera LeChuck. Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 25-november-2011 vid 22:00
"men jag kommer nog inte kunna hålla mig ifrån att slita bort plasten särskilt länge i vilket fall som."

Där tog jag allt miste. Ett år och åtta månader tog det innan jag bröt plasten... Oops. Har helt enkelt haft för mycket på talriken, för många bollar i luften, för många järn i elden. Men imorse omkring klockan 8 så började jag i alla fall spela det. Har väl spelat omkring fyra timmar totalt och jag måste säga att spelet är grejhöjta! Bättre än det utmärkta DS-spelet som jag spelade igenom förra sommaren. Väldigt likt DS-versionen i upplägg men extremt annorlunda i utförande. Till att börja med så följer Wii-versionen filmens handling mycket mer troget, om än långt ifrån till punkt och pricka. För det andra ser spelet faktiskt ut som filmen, grafiken är mycket detaljerad och känns helt klart levande och andas samma ödesmättade atmosfär som Burtons underskattade skapelse. Den största skillnaden måste ändå vara att orginalskådisarna (hittills i alla fall) lånar ut sina röster vilket leder till underbart röstskådespeleri.

Jag har ju inte kommit särskilt långt än, det här är bara mina första intryck. Just ja, en sak till. Musiken! Om den inte är skriven av Elfman så skulle den åtminsonde mycket väl kunna vara det. Väldigt mysig och Burtonsk och helt i stil med filmens lysande score.

Jag återkommer när jag spelat mer, alternativt klarat det. Jag rister av spänning för uppdraget jag är på går ut på att hitta Tarrant Hightopp!!! Kan inte vänta på att få spela som the Deppster ännu en gång!
Till toppen
LeChuck. View Drop Down
Clean-up Artist
Clean-up Artist
Avatar

Medlem sedan: 01-augusti-2011
var: Tri-Island Area
Status: Offline
Poäng: 220
inläggsval inläggsval   Citera LeChuck. Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 05-april-2012 vid 12:00
Vojne! Klarade Alice in Wonderland (Wii) inatt! Att det skulle ta strax över fyra månader är något jag inte hade gissat när jag skrev det föregående inlägget. Förvisso har det ibland säker gått över tre veckor mellan två spelomgångar så ingen ska tro att detta är något mastodont-lir i samma anda som valfritt Final Fantasy. Sammanlagt strax över 18 timmar tog det för mig att klara det och då besökta jag flera områden många gånger bara för att öppna alla kistor och låsa upp alla Achievments. En spikrak genomspelning torde inte ta mer än max 8-10 timmar. Det mesta av speltiden har faktiskt ägt rum i Mars och början av denna månad.

Så, vad har jag då att säga om spelet jag lagt ner nästan ett dygn av mitt liv på under de senaste fyra månaderna?
Helt klart ett av de bättre film-licensspel jag har spelat. Grafiken är utmärkt (för att vara Wii), musiken (som inte är gjord av Elfman) är en fröjd att lyssna på om än något enformig i längden. Tydligen är den komponerad av Richard Jacques, en veteran när det kommer till att sätta musik till TV-spel. Röstskådespelet är för det mesta bra. Ibland lite oengagerat.

Skådespelare från filmen som återkommer i spelet:

Mia Wasikowska som Alice.
Crispin Glover som Ilosovic Stayne.
Michael Sheen som Nivens McTwisp
Barbara Windsor som Mallymkun.
Stephen Fry som Chessur.
Leo Bill som Hamish Ascot(!).
Övriga görs av (för mig) okända namn och är dessutom inte crediterade för respektive roll. Men jag tycker att Tarrant Hightopp är helt okej (ingen Depp är han dock), Red Queen, White Queen och särskilt Absolem är alla riktigt bra imitatörer och likaså Tweedlarna.

Lite om spelets gameplay. Precis som i den fantastiska DS-versionen av spelet så kontrollerar man inte Alice själv utan eskorterar henne genom Underland i rollen som hennes fem vänner; McTwisp, Mallymkun, March Hare, Tarrant Hightopp och Chessur. Skillnaden mellan de två versionerna är att man i DS-spelet inte kunde spela som Mally och att March Hare är utbytt mot Absolem.
Annars är det exakt samma princip. Guida Alice från den ena platsen till den andra, lös pussel med hjälp av de olika karaktärernas specialkrafter och slåss mot knektar och en del (faktiskt underhållande) bossar. Det är återigen riktigt roligt att lära sig bemästra karaktärernas magiska krafter och gå lös på sina fiender med dem. Det är ännu roligare att klura ut de (oftast lite väl simpla) pusslen genom att manipulera tiden, flytta objekt med telekinesi, göra osynliga saker synliga och tvärtom och använda sig av Tarrants fascinerande perspektiv-förmåga, där han från speciella punkter kan påverka hela omgivningar genom att se på de ur ett speciellt perspektiv... Svårt att förklara, enkelt och roligt att utföra.

Spelet följer som sagt filmens handling ganska hyggligt. Med undantag att karaktärerna som blir fångade i filmen hela tiden står vid Alice sida. Miljöerna är jättevackra och ibland mysigt bisarra. Ibland tvingas man gå i taket och lösa pussel upp-och-ner. Underbart komiskt att "klättra" från taket ner mot golvet, misslyckas och trilla tillbaka upp i taket.

Spelet skulle kunna vara extremt svårt och frustrerande om det inte vore för faktumet att det är omöjligt att få game-over eller att ens dö. Visst, man kan dö men man får alltid börja om från exakta punkten man dog på. Det enda som kan göra att man tvingas starta om ett moment är om Alice skulle bli tillfångatagen och indragen i en av knektarnas portaler. Något som hände mig ca tre gånger på hela spelet. Vissa kanske blir avskräckta för att det låter för enkelt. Och ibland kan jag känna att segern inte är vunnen på rättvist sätt. Sedan kommer jag att tänka på alla spel som straffar en för minsta lilla snedsteg och raseri-utbrotten som följer med att få spela om samma bana/uppdrag om och om och om igen och jag lutar mig tillbaka med ett leende. Det här är ett avslappnande spel som då och då avbryts av våldsamma bataljer för att sedan lunka vidare mot slutet.

Slutet ja... Jag spelade faktiskt igenom det två gånger inatt då eftertexten rullat klart första gången spelet meddelar att jag ska starta om från senaste spar-fil för att låsa upp alla achievments. Jag trodde att den SISTA sabla kistan jag hade att öppna skulle finnas i det sista området, men det visade sig att jag hade missat en eländig liten jäkel långt tillbaka i spelet så efter någon halvtimmes letande hittade jag den, återvände till där jag senast sparat, sparade igen och tog mig an den sista striden för andra gången.

Just det här med Achievments i det här spelet är något osedvanligt korkat. Att låsa upp de alla är inte särskilt svårt och ofta är det tillfredställande att pricka av listan på saker som ska göras. Det som är korkat med den är att bonus-materialet är placerat inne i spelläget! Det går alltså inte att nå från huvudmenyn! Det här blir lite svårt att förklara med text men jag ska göra mitt bästa. Cirka 99% av allt bonus-material man låser upp är Artwork, resten är spelets filmsekvenser plus en bonus-film där alla huvudkaraktärerna står och vinkar vid harens tebord. Grejen med det hela är att man bara spara INNAN spelets sista strid så alltså låser man bara upp den sista filmsekvensen EFTER att man har anlänt till slagfältet. Vad ÄR DET FÖR VITS MED ATT LÅSA UPP ALLTING OM DET ÄNDÅ INTE GÅR ATT SE EFTER ATT MAN KLARAT SPELET!!! Om jag bara vill kolla på alla cutscenes i rad måste jag starta själva spelet, ladda den sista sparfilen, kolla allting och sedan aktivera sista "uppdraget" då filmen startar automatiskt. Hur tänkte de här igentligen!?

Sista striden i sig är det inget fel på. Jabberwocky har förvisso berövats den lilla personlighet han hade i filmen (ingen Christpher Lee här inte, ingen alls faktiskt) men det är smått episkt att hjälpa Alice på avstånd i de raserade tornen och få använda alla karaktärernas krafter för att distrahera och fånga Jabberwocky och sedan påverka miljön så att Alice kan ta sig ända upp i tornet.

Slutet gott allting gott MEN... själva slutet... Där den i filmen kändes ganska hemsk så hade jag sett fram emot att få jazza loss med Futterwacken i ett litet quick-time-event men istället så lallar bara de andra djuren runt som fån i en liten cirkel  och Tarrant Hightopp ger Alice en flaska som han påstår innehåller Futterwacken Potion så att hon ska kunna lära sig dansen, men istället skickas hon tillbaka till "Overland" och Hamish... WTF!? Varför ljög Hatter? Varför dansade han inte Futterwacken? Varför tog spelet slut så abrupt??? Och den största frågan av alla VARFÖR får jag som spelare inte fortsätta att spela vidare i Underland efter att jag klarat spelet till 100%??? Visst, Alice skulle ju inte vara med längre men det skulle snarare vara en lättnad, slippa ansvaret liksom. Varför tycker så många spelutvecklare att man inte ska få fortsätta spela efter att spelet är klart??? Dessutom kunde de ju ha pressat in några bonus-uppgifter som har med uppbyggnaden av Underland att göra. Försöka återställa lite av det som The Red Queen har förstört under sitt långa skräckvälde. *Suck*, det finns en hel del jag skulle ha ändrat på men på det stora hela är det ett mycket bra filmlicens-spel. Så pass bra att om inte filmen får en uppföljare så kunde åtminstonde spelet få det. Underland är ett ställe jag som spelare gärna skulle vilja återvända till för nya äventyr.

Slutbetyg: en solklar 8/10!

 Screenshot

Till toppen
Guybrush.Threepwood View Drop Down
Nykomling.
Nykomling.
Avatar

Medlem sedan: 17-augusti-2014
var: Katrineholm
Status: Offline
Poäng: 111
inläggsval inläggsval   Citera Guybrush.Threepwood Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 14-juni-2015 vid 17:04
Jag blev galet sugen på att damma av DS-versionen av AiW och spela igenom det en andra gång. Precis som den grymma filmen fyller detta förträffliga lilla spel fem år och det förtjänar att uppmärksammas.

Kanske på tiden att skriva en ordentlig recension av spelet också.
Till toppen
Tigger View Drop Down
Nykomling.
Nykomling.
Avatar

Medlem sedan: 01-juli-2015
Status: Offline
Poäng: 3
inläggsval inläggsval   Citera Tigger Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 01-augusti-2015 vid 13:01
Jag började spela Alice in Wonderland (NDS) för två veckor sedan. Spelade fram tills man slår sig samman med Tarrant Hightopp men efter det har spelet blivit liggande. Fråga inte varför, spelet är ganska förträffligt.
Jag har för avsikt att plocka upp det igen ikväll.

Finns det ingen annan här som spelat något av spelen som bygger på Burtons eminenta film?
Till toppen
Alice. View Drop Down
Nykomling.
Nykomling.
Avatar

Medlem sedan: 01-februari-2016
var: Sthlm/Hollywood
Status: Offline
Poäng: 14
inläggsval inläggsval   Citera Alice. Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 20-februari-2016 vid 16:35
Köpte PC-versionen av spelet för nåt år sen. Ska nog spela det i vår.

Varför släpper de inte en uppföljare baserad på "Alice Through The Looking Glass"???
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 25-april-2016 vid 00:05
Ska även spela Wii-versionen i Co-Op-mode i år. Undrar hur det är att sammarbeta med en levande medspelare?
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 24-maj-2016 vid 20:36
Sjukt att Disney inte valde att göra en uppföljare på AiW. Ett av de bästa filmlicensspelen någonsin! Det var så bra att det borde ha fått en uppföljare även om inte filmen fått det.
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 25-maj-2016 vid 18:26
Jag spelar för tillfället "Alice: Madness Returns" till PS3. Fantastiskt spel, men inte lika bra som den 16 år gamla föregångaren "American McGee's Alice".
Undrar hur livet skulle sett ut om Burton regisserat en filmadaption av det istället för att göra Disneyfilmen.
Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 12-oktober-2016 vid 19:38
Jag vill ha ett "Alice Through The Looking Glass" till PS4!
Vad hände med tiden då filmlicensspel var lika obligatoriska som grällt färgat hår på skräniga feminister?
Till toppen
Trubaduren View Drop Down
Effektanimatör
Effektanimatör
Avatar

Medlem sedan: 22-oktober-2008
Status: Offline
Poäng: 475
inläggsval inläggsval   Citera Trubaduren Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 27-oktober-2016 vid 23:51
Vore intressant om de inkluderade en värld baserad på live-actionfilmerna i nästa Kingdom Hearts-spel. I synnerhet som de redan har mjölkat ur den animerade versionen. 
"Blathering blatherskite!"

Till toppen
102dalmatiner View Drop Down
Nykomling
Nykomling
Avatar

Medlem sedan: 25-februari-2016
Status: Offline
Poäng: -7237
inläggsval inläggsval   Citera 102dalmatiner Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 21-november-2016 vid 21:32
Skulle absolut inte hålla med om att de "mjölkat ur" klassikern från '51. Skulle säga att de underanvänt den.

Men, det skulle definitivt vara både läckert och intressant att se. Men också väldigt konstigt. Hur skulle storyn förklara att det finns två "Wonderland" med två uppsättningar av alla karaktärer???
Till toppen
Sigma View Drop Down
Springschas
Springschas
Avatar

Medlem sedan: 01-juni-2020
Status: Offline
Poäng: 30
inläggsval inläggsval   Citera Sigma Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 12-augusti-2020 vid 09:12
I år när mästerverket fyller tio funderar jag på att ge PC-versionen en chans.

Kanske framåt hösten.
Till toppen
Cherokee View Drop Down
Springschas
Springschas
Avatar

Medlem sedan: 01-juni-2020
Status: Offline
Poäng: 14
inläggsval inläggsval   Citera Cherokee Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 13-september-2020 vid 20:41
Postad av Sigma Sigma skrev:

I år när mästerverket fyller tio funderar jag på att ge PC-versionen en chans.

Kanske framåt hösten.Låter verkligen inte dumt. Hösten är här!
Till toppen
 Svara Svara
  Dela med...   

Forum meny Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.
laddar stäng
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2021 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media