Magic Movies Hemsida
  FAQ FAQ  Sök på forumet   Registrera Registrera  Logga in Logga in

VigLink / Web Wiz forums

 Svara Svara
Författare
  Tråd Sök Tråd Sök  trådinställningar trådinställningar
Anders M Olsson View Drop Down
Regissör
Regissör
Avatar

Medlem sedan: 09-augusti-2004
var: Sverige
Status: Offline
Poäng: 849
inläggsval inläggsval   Citera Anders M Olsson Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Tråd: VigLink / Web Wiz forums
    Postad: 17-juni-2012 vid 13:47
Postad av Adrina Adrina skrev:

Det är något jag aldrig  sett, för min webbläsare blockerar det helt (Firefox), fast jag såg det i IE nyss. Men jag har kollat upp det och det verkar vara inbyggt in gratisversionen av WebWiz forums. egentligen inget jag kan göra nått åt utan att bryta användaravtalet eller köpa fullversionen för 51 €. Eller om någon vet om nått bättre ASP-forumapplikation som man kan använda? ( i så fall skicka ett PM, så vi inte går mer offtopic nu).

Jag flyttar diskussionen hit, eftersom jag tycker att det här är ett så allvarligt problem att det måste upp till ytan.

Det är tydligen så att Web Wiz forums har inbyggd kod från VigLink som modifierar användarnas inlägg så att de tjänar pengar när användarna klickar på länkar t.ex. till Amazon för att köpa något. Det tycker jag är extremt förslaget och inte rent spel. Vanliga annonser syns ju tydligt, men det här är inget som märks om man inte som jag råkar snubbla över det av en ren händelse.

Om man i ett inlägg t.ex. länkar till Amazon märks inget konstigt, inte ens om man hovrar på länken för att se vart den leder. Men i det ögonblick man klickar på den läggs det till en extra "svans" på URL:en som gör att en viss procent av köpesumman går till VigLink som i sin tur vidarebefordrar förtjänsten med avdrag för sin administration till Web Wiz forums.

Det räcker t.o.m. att man råkar nämna en viss produkt i ett inlägg så kan det skapas en länk för att köpa produkten.

Jag använder själv Firefox, så att den skulle blockera VigLinks länkar stämmer inte. Däremot kan man gå till en sida hos VigLink och göra "opt out". Då får man en kaka i sin webläsare som gör att VigLink inte längre förvanskar webbsidor man går till. Dvs om man nu kan lita på att VigLink inte har något annat fuffens för sig...

http://www.viglink.com/optout

I brist på bättre lösning skulle jag nog vilja rekommendera alla användare här på forumet att besöka den sidan och göra en optout.

Om du ser en massa länkar i det här inlägget, utöver länken till VigLinks optout och min egen signatur är det VigLink som har lagt in dem. Gå till optout sidan, klicka på "Disable VigLink" och se sen hur de försvinner!

Tillägg: Opt out fungerade med Firefox, men i Internet Explorer 9 förvanskas fortfarande mina webbsidor av VigLink. (Skitföretag... Gäller både VigLink och Web Wiz Forums! Thumbs Down)


Ändrad av Anders M Olsson - 17-juni-2012 vid 14:01
Till toppen
Adrina View Drop Down
Producent
Producent
Avatar
Administratör

Medlem sedan: 26-maj-2004
var: Uppsala
Status: Offline
Poäng: 1807
inläggsval inläggsval   Citera Adrina Citera  SvaraSvar Direct Link To This Post Postad: 17-juni-2012 vid 14:42
Kollade runt lite efter andra lösningar... tänkte lite på hur man skulle kunna flytta över alla inlägg och sånt till en ny platform... men sen kom jag på att det kommer inte gå med alla användarkonton då lösenorden är krypterade... så om jag itne vill börja om på ny kula med forumet så är jag rätt fast med WebWiz... jag håller med om att det är ruttet av WebWiz att göra såhär... brukade vara sån bra Forumapp
"What are you doing Michael Eisner? Listen, if you lose Miramax all you are going to have left IS basically a Muppet and a water slide’!"

- Robin Williams -
Till toppen
 Svara Svara
  Dela med...   

Forum meny Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.
laddar stäng
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2019 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media