Andreas Deja
Född: 1957

Andreas DejaAndreas växte upp med Disney som liten i och med Disneys serietidningar. När han var runt 10 år då Djungelboken visades för första gången gick Andreas för att se den, och det ändra Andreas liv och filmen gav honom ett starkt intryck, och han började fundera på att bli animatör. Några år senare skickade han brev till Walt Disney Studios och ställde frågor om vad som krävs för att bli animatör. Det svar han fick var att han måste studera konsten mycket noga, människokroppens anatomi och att studera djuren utseende och rörelser. Han började gå på kvällskurser efter skolan, vilket senare ledde till att han började studera på Universitetet.

 

I augusti 1980 började han jobba på Walt Disney studios. Den första filmen han fick arbeta med var Taran och den magiska kitteln där han bland annat hjälpte till att animera och designa Taran, Eilonwy och Dalben. Han arbetade bland annat tillsammans med Animatören Tim Burton. Senare jobbade han med Mästerdetektiven Basil Mus och gick sedan över, att på ett tidigt stadium, arbeta på handlingen till Oliver & gänget, men hoppade av projektet för att sedan arbeta på Vem satte dit Roger Rabbit. Där jobbade han till största del som huvudanimatör på Roger Rabbit men han hjälpte även till med andra figurer, framför allt Disneykaraktärer så som Musse och Kalle, men även Snurre Sprätt och Hjulben. Han hjälpte även till med Vesslorna där han gjorde en hel del arbete med deras ledare Smart Ass.

 

När han gick över att arbeta på Den lilla sjöjungfrun, blev han tillfrågad om han kunde gör Prins Erik, och han började arbeta på denna svåra karaktär. Men sen blev han tillfrågad om han kunde tänka sig att arbeta på Kung Triton istället, han svarade ja och fortsatte med Triton genom hela produktionen. I filmen Prinsen och tiggarpojken fick han äran att animera Musse Pigg. Sedan gjorde han ett antal skurkar i en rad filmer, Gaston från Skönheten och Odjuret, Jafar i Aladdin och Scar från Lejonkungen. Från att göra skurkar, så gjorde han Herkules i filmen Herkules. 1999 fick han äran att animera Musse igen i en kort sekvens i Fantasia 2000. Han gjorde senare Lilo i Lilo & Stitch.

 

Andreas har tillsammans med Glen Keane blivit en av Disney bästa animatörer genom åren.
Senast Ändrad: 10 oktober 2009 | Publicerad: 10 oktober 2009
Författare: Visa


Animation


Huvudanimatör
 1. Vem satte dit Roger Rabbit (1988)
     Who Framed Roger Rabbit
 2. Den lilla Sjöjungfrun (1989)
     The Little Mermaid
 3. Skönheten och Odjuret (1991)
     Beauty and the Beast
 4. Aladdin (1992)
 5. Lejonkungen (1994)
     The Lion King
 6. Herkules (1997)
     Hercules
 7. Lilo & Stitch (2002)
 8. Prinsessan och Grodan (2009)
     The Princess and the Frog
 9. Nalle Puhs film - Nya äventyr i Sjumilaskogen (2011)
     Winnie the Pooh

Lead Animator
 1. Kogänget (2004)
     Home on the Range

Animatör
 1. Förtrollad (2007)
     Enchanted
 2. Hur du installerar din hemmabio (2007)
     How To Hook Up Your Home Theater

*Gäller endast filmer som finns med på denna webbsida, och endast vissa yrkesgrupper.

laddar stäng
 

Dela med
Berätta för andra

Facebook Delicious Digg Twitter.png Stumbleupon Reddit Google bookmark Myspace
 

Forumet
Senaste inläggen

 

Texter
senaste/uppd.

 
Besök oss även på facebook
 
Copyright © 2003-2021 Adrina Media || Disneyrelaterade bilder © Disney Enterprises, inc || Sidan använder cookies!
Adrina Media